Merlin Fuel

Onderdelen op merk

 | 

Merlin Fuel


Merlin Fuel – onze producten 

Merlin Fuel ontwikkelt en produceert brandstof voor radiografisch bestuurde modellen. Het doel van Merlin is om een eerste keus brandstof te worden voor serieuze wedstrijdrijders, piloten en hobbyisten. Merlin is zelf er dan ook erg trots op dat ze hard op weg zijn om hun doel te bereiken.
Eén van de sterke punten van Merlin Fuel brandstoffen is dat deze verbeteringen hebben in de samenstelling waar andere merken nog niet aan gedacht hebben; zo heeft Merlin Fuel als eerste een anti-schuim technologie uitgedokterd.

Levering:

Brandstof valt onder de rubriek gevaarlijke stoffen en mag daarom niet verstuurd worden, De brandstof kan alleen afgehaald worden in onze winkel.
 
Samenstelling:

Merlin Fuel gebruikt een blend van natuurlijke en synthetische olie waarvan de viscositeit specifiek is afgestemd op de belasting welke in micro-motoren optreedt en de samenstelling van deze olie garandeert een optimale smering bij een minimale weerstand. Aan de brandstof van Merlin Fuel worden  verschillende additieven toegevoegd zoals ‘Anti-Foam’ en ‘Hi-Res’ ; de eerste zorgt voor het terugdringen van de schuimvorming in de tank en de tweede is een ‘glijmiddel’ welke de interne weerstand in de motor verder verlaagd. Dankzij het gebruik van de natuurlijke ricinus olie en een corrosie remmer  zal het gebruik van After run olie tot een minimum beperkt hoeven te blijven; alleen bij het voor langere tijd niet gebruiken van de motor zal een druppeltje after run olie nodig zijn.
Anti-schuim is een speciale toevoeging welke schuimvorming in de brandstof voorkomt, want veel tankjes in auto’s, helicopter en vliegtuigen zitten redelijk vastgeschroefd en vangen alle trillingen op van de motor en de ophanging. Door het trillen ontstaat er een schuim, wat meestal wordt veroorzaakt door de olie in de brandstof (wist je al dat olie een primair product voor zeep is?). Dat schuim in de brandstoftank kan nadelige gevolgen hebben voor een betrouwbare loop van de motor, zeker als de tank leeg raakt.
Ook bij het tanken kan er uiteraard schuim ontstaan. De anti-foam toevoeging in de Merlin Fuel brandstof voorkomt elke vorming van schuim; tijdens het tanken en tijdens het rijden of vliegen.
De brandstof zelf heeft (net als de verpakking) een oranje kleur wat het uitlezen van de tankinhoud een stuk makkelijker maakt.

Verpakking:

Merlin Fuel brandstoffen worden geleverd in metalen of kunststof containers van 1, 2,5 en 5 liter. Als de brandstof weinig gebruikt wordt, en soms langere tijd bewaard, dan is de keuze voor de metalen container de juiste of de consument kan kiezen voor de kunststof container als de brandstof snel wordt verbruikt.  Een reden om te kiezen voor een kunststof verpakking ligt in de prijs; een kunststof container is goedkoper dan de metalen container. De kunststof container heeft een mogelijk klein nadeel ten opzichte van de metalen containers en dat is dat licht invloed kan uitoefenen op de brandstof. Om de invloed tot een minimum te beperken heeft Merlin Fuel de verpakking gemaakt van hoge-dichtheid Poly-Ethyleen met een sterke UV-filter werking. Elke container is voorzien van een batch nummer waarmee deze te identificeren is op samenstelling, productie datum en gebruikte grondstoffen.

De kunststof 5 liter kannen zijn gemaakt van een fel oranje  HD-PE (High Density Poly-Ethyleen). Merlin Fuel heeft deze verpakking speciaal laten ontwikkelen voor de high end brandstoffen.

Leveringsgamma:

Ons leveringsgamma omvat zes brandstoffen voor de modelbouw met elk een andere samenstelling, optimaal en specifiek afgestemd op de toepassing (model-auto’s, -vliegtuigen, -helikopters en -boten)

Merlin Lube (5% tot 25% nitro – 18% olie)
Merlin Expert (5% tot 25% nitro – 10% olie)
Merlin Pro Racing (16% en 25% nitro – 9% olie)
Merlin Advance (16% en 25% nitro – 11% olie)
Merlin Heli (10% tot 26,5% nitro – 20% olie)
Merlin 4T (5% tot 16% nitro – 18% olie)


Copyright BMS RC TUNING - All Rights Reserved. Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are of their respective owners, used here for review purposes only. Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. BMS RC TUNING is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders en affiliates. Heb je vragen, opmerkingen of een klacht KLIK HIER om met ons contact op te nemen. Privacy Policy van BMS RC TUNING